Rafael Meppel

Welkom bij Rafaëlgemeente Meppel,

We zijn een groep mensen die samen met Jezus bezig zijn en Hem proberen te volgen in ons dagelijkse leven,  betrokken zijn bij de medemens en de schepping. Weinig organisatie of beleidsplannen, posities, geen instituut, maar gewoon wij, Jezus en de wereld. Een verzameling gezinnen, die samen optrekken met eenzelfde hart. Een organische kerk, een organisme, een gemeenschap.
Het hart waarmee wij met elkaar optrekken is Liefde, verdraagzaamheid en aanvaarding. Geen oordeel, maar een veilige plek om jezelf te zijn en van daaruit te ontwikkelen en te leven. We willen een plek van Herstel zijn – een Herberg van herstel!

Ontstaan:
De gemeente is rond 1950 ontstaan vanuit een groep gelovigen, die verlangden naar een diepere geloofsbeleving. Door de jaren kwam de gemeente in diverse locaties samen, totdat in 1978 het huidige gebouw aan het Zuideinde 31 (de voormalige schouwburg van Meppel) werd aangekocht. In het jaar 2001 hebben we ons als gemeente aangesloten bij Rafaël Nederland. Sindsdien is onze naam Rafaëlgemeente Meppel.

Activiteiten: 
We willen een gemeenschap zijn, een groep mensen die elkaar kent en lief en leed met elkaar deelt. We zijn ons ervan bewust dat God ons nog veel moet leren, maar we zijn gemotiveerd om Zijn wil te zoeken voor Hem te leven en Zijn plan met de gemeente te verstaan en te volbrengen. Door de week zijn er verschillende bijeenkomsten, samen vormen zij het kloppende hart van de gemeente. Enkele voorbeelden hiervan zijn gebedsgroep, verandergroep, celgroep, tiener–en jeugdgroep (chiljemee), bijbelstudieavonden (leerjemee) .

Verder is Rafaelgemeente Meppel partnergemeente van de Father’s House Movement

Elke 2e zondag van de maand is er in de Kameel een kerkdienst speciaal voor het motorvolk. Deze wordt belegd door de CMA – Church voor Bikers. Aanvang van deze dienst is 15.30 uur.

Samenkomsten:
Onze samenkomsten – zondag om 10.00 uur worden gehouden in ons gebouw de Kameel, Zuideinde 31,7941 GA Meppel.

Contact: 

Als u nadere informatie wilt over de gemeente of een van de activiteiten, dan kunt u contact opnemen met:                                                                              Email info@rafaelmeppel.nl

 

Rafaëlgemeente Meppel is ook op het internet terug te vinden. Op onze website vind u veel informatie over de gemeente, activiteiten, routebeschrijving, e.d. vindt u op onze website www.rafaelmeppel.nl