Rooms Katholieke Kerk

De Rooms-Katholieke parochie St. Stephanus werd in 1861 opgericht. Eerst kerkte de parochie in een zogenaamde schuurkerk op de hoek van de Keizers-/Prinsengracht, de Tip genaamd. In 1866 werd een nieuw kerkgebouw met pastorie aan het Zuideinde in gebruik genomen. Deze kerk bleef tot 1961 in gebruik. Toen werd de kerk aan de Grote Oever in gebruik genomen, die aan het begin van deze eeuw veel te groot was voor de betrekkelijk kleine parochiegemeenschap van Meppel en omstreken.

In 2007 werd de kerk aan de Comm. de Vos van Steenwijklaan 30 in gebruik gegenomen. Opvallend zijn de schitterende glas in lood ramen in het interieur en aan de gevel.

De parochianen wonen in de wijde omtrek van Meppel. Het gebied van onze parochie wordt ruwweg begrenst door de plaatsen Staphorst, De Wijk, Koekange, Ruinerwold, Nijeveen,Wanneperveen. De parochie maakt deel uit van het samenwerkingsverband Meppel – Hoogeveen – Beilen en is onderdeel van het Bisdom Groningen-Leeuwarden.

Adressen:

Kerkgebouw: Comm. de Vos van Steenwijklaan 30, 0522-252782

Vieringen:

Elke zondag om 10.00 is er een viering in de kerk aan Comm. de Vos van Steenwijklaan.

Eerst verantwoordelijke pastor: D. Gies, tel. 0561 – 618290 / 0522 – 252782

Contact:

Inter-Parochieel Secretariaat Elk dinsdag en vrijdag aanwezig van 9.30 tot 11.30.

Telefonisch te bereiken op 0522 252782

of via Inter-Parochieel Secretariaat: info@rk-parochies.nl