Cursus Hebreeuws

Unieke cursus in Meppel: 6 avonden kennismaken met het Bijbels Hebreeuws voor beginners
De geschiedenis van Meppel is onlosmakelijk verbonden met het Jodendom. Tot 1940 heeft de Joodse gemeenschap van Meppel grote invloed gehad op de politiek, cultuur en economie. In de voormalige synagoge aan de Touwstraat, werd sinds 1799 voorgelezen in het Hebreeuws.

57 jaar na het sluiten van de synagoge, start op 7 februari een bijzondere cursus in Meppel. Beginners kunnen hier in 6 avonden kennismaken met het Bijbels Hebreeuws (schrift- en klankleer) en de achtergronden van de Hebreeuwse Bijbel.

De cursus wordt gegeven door Oud-Testamentica en Hebraïste Dr. Annechiena van Veen-Vrolijk. Er wordt gebruik gemaakt van actueel, en zeer toegankelijk lesmateriaal. De avonden starten om 19:30, en duren tot 22:00. Cursusdata zijn 7, 21 & 28 februari, 7 & 28 maart en 4 april. De cursus vindt plaats aan de Werkhorst 75, op loopafstand van station Meppel).

De kosten voor de gehele cursus bedragen slechts 85,- p.p. (incl. koffie/thee en getuigschrift/certificaat dat men na deelname ontvangt).Aanmelden of meer informatie? Bel gerust even naar de familie Sanders: 0522 – 251 943.

Van Veen-Vrolijk genoot haar opleiding aan de universiteit in Leiden en specialiseerde zich aan de universiteit in Jeruzalem. Ze werkt(e) als docent Oude Testament, Hebreeuws en Jodendom aan verschillende theologische opleidingen. En al tientallen gaat zij voor in de breedte van de kerk.

Haar stijl van lesgeven is te omschrijven als bevlogen, diepgravend en voor een ieder toegankelijk. Zij weet de diepgang van de Bijbelse grondtekst toepasbaar én relevant te maken voor de mens anno 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *