Op zondagavond 10 februari organiseert de Vrije Evangelische Gemeente in Meppel een sing-in. De sing-in wordt gehouden op de zondag voorafgaand aan Valentijnsdag. Mede om die reden kozen de programmamakers voor het thema: ”Liefde is …..”

De sing-in wordt gehouden in het kerkgebouw van de VEG, Julianastraat 32 en begint om 19.00 uur. De deuren zijn vanaf 18.30 uur open.  Muzikale medewerking wordt verleend door Henk Mulder (orgel), Jeroen Mulder (piano) en Mark Mulder (Kajun en drums). De algehele leiding van het programma is in handen van Henk van Dam,  voorganger van de Vrije Evangelische Gemeente.

De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten. Na afloop van de sing-in is er gelegenheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. 

Vier keer per jaar organiseert de VEG op zondagavond een sing-in en komt daarmee tegemoet aan het feit dat heel veel mensen, ook van buiten de VEG genieten van de muziekcultuur en het liedrepertoire van de VEG. De formule van de sing-in blijkt aan te spreken: het accent ligt op samen zingen, daarnaast zijn er korte verbindende teksten bij de verschillende liedblokjes en wordt het geheel afgewisseld met enkele instrumentale bijdragen.

De variatie in keuze van gastmuzikanten betekent dat binnen deze opzet elke sing-in  een eigen toon en (muzikaal) accent heeft. Daarnaast is natuurlijk ook de themakeuze medebepalend voor de te zingen liederen en de samenstelling van het programma.

Het thema van deze sing-in biedt een breed en gevarieerd scala aan liederen. Liefde is meer dan welk ander thema ook een kernbegrip in het christelijk geloof en in het Evangelie.

De muzikale begeleiding op orgel, piano, Kajun en drum biedt volop mogelijkheden voor een uiteenlopend en gevarieerd liedrepertoire tijdens deze sing-in. Op het programma staan deze avond niet alleen liederen uit de bundel van Johannes de Heer, maar ook liederen uit de Opwekkingsbundel, de Evangelische Liedbundel, het Nieuwe Liedboek, de oude gezangenbundel en de bundel:” Zingende Gezegend. Kortom: voor elk wat wils, ook in muzikaal opzicht.De VEG nodigt oudgedienden en mensen die nooit eerder nog kwamen van harte uit voor deze gevarieerde sing-in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *