Oproep: samen naar Taizé?

Oproep: samen naar Taizé?  Voor iedereen die op zoek is naar ontmoeting en bezinning: in Taizé is hier alle ruimte voor. In Taizé is ruimte voor jongeren, jonge gezinnen en volwassenen. Voor ieder een eigen bezinningsprogramma, voor allen het dagritme van het kloosterleven en ontmoetingen. Het ritme staat vast met drie maaltijden en drie kerkvieringen per dag. De gasten worden op leeftijd met elkaar verbonden in groepen die bestaan uit gasten uit verschillende landen die samen de Bijbelse verhalen verkennen. Samen dragen de gasten zorg voor de dagelijkse logistieke taken als eten delen en schoonmaken.

Wie er eenmaal is geweest neemt de waarde van meditatief zingen, stilte en ontmoetingen met zoekers en zieners uit de hele wereld mee naar huis. De bijzondere ontmoetingen, warmte en steun die binnen de gespreksgroepen gevonden wordt. Voor wie dat wil is er ook de mogelijkheid om de verdieping juist te vinden in stil zijn, niet met elkaar te spreken.

Wil jij graag naar Taizé, met je vrienden, je gezin of alleen? Laten we kijken of we samen kunnen gaan. Op basis van het principe samen doen wat samen kan (bijvoorbeeld samen reizen) en apart doen waar behoefte aan is (bijvoorbeeld jongeren volgen ander programma dan jonge gezinnen of stiltezoekers). Bij voldoende belangstelling kunnen we dit samen organiseren. Hiervoor houden we een informatieavond:

Wanneer: dinsdag 5 maart om 19.30
Waar: het erfdeel, Atalanta 2 in Meppel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *